Pudra de roscove seamana la aspect si gust cu cacao.
Este folosita ca aliment de baza ... Sunt vegetarian de peste 17 ani. Am foarte multe turnee si unul din lucrurile pe care le-am..
culoarea farfuriei poate determina cantitatea de mancare pe care o consumi.
DE CE NU VREI SA BEI LAPTE
lactatele iti scot de fapt, calciul din oase De decenii industria laptelui si guvernul spun ca laptele este bun pentru oasele noastre...
Avocado este un fruct minunat; este plin de antioxidanti si acizi grasi esentiali, care ...
DOCUMENTAR
PUR SI SIMPLU CRUD: Vindeca diabetul in 30 de zile Suntem o societate orientata catre consumul de medicamente. ...
|
FACTS Nu scriu seria asta de scurte articole ca sa te sperii sau sa te cert. Ci pentru ca, pe drumul meu, constientizarea lucrurilor astora mi-au adus energie si bucurie fata de decizia de a fi vegetarian.
5. Eroziunea solului, ca urmare a cresterii animalelor pentru consum: 40 de miliarde de tone/an. Sau 6 tone/an pentru fiecare om de pe pamant. Bineinteles, daca nu mananci carne, nu ti se atribuie nici o cantitate. Daca traiesti in Statele Unite, unde se consuma mai multa carne decat in majoritatea tarilor lumii, contributia ta este mult mai mare decat 6 tone/an.
Cam 60% din solul erodat, ajunge in rauri si lacuri, facand albiile raurilor mai vulnerabile in fata inundatiilor si contaminarilor cu pesticide. Eroziunea solului creste cantitatea de praf, poluare a aerului si poarta infectii si boli. 4. Se foloseste de 11 ori mai mult combustibil fosil pentru producerea unei calorii din proteina animala, decat pentru producerea unei calorii din proteina vegetala.
1. Excrementele produse de animalele de ferma: 16.6 miliarde de tone pe an (e de 60 de ori mai mult decat produce populatia umana). Animalele de ferma produc mai multe deseuri intr-o zi in SUA, decat populatia umana in 3 ani. Excrementele sunt o sursa majora de poluare a apei si a aerului.
Conform Natiunilor Unite: " sectorul inventarului viu (animalele) este cea mai mare sursa de poluare a apei, ducand la eutrofizare- portiuni "moarte" in zonele de coasta, degradarea recifurilor de corali, probleme de sanatate la oameni, crearea rezistentei la antibiotice, si multe altele". 2. Apa folosita pentru animalele de ferma si pentru udarea recoltelor care le hranesc: 27 de milioane de litri pe secunda.
E suficienta apa pentru ca fiecare om sa faca 8 dusuri pe zi sau atat este folosit de Europa, Africa si Sud-America impreuna. Conform Natiunilor Unite: "apa folosita de industria carnii, depaseste cu 8% consumul global uman". Ca un exemplu, "cam 990 de litri de apa sunt necesari pentru a produce un litru de lapte". Asadar, pentru a bea lapte in loc de apa, e necesara de aproape de 1.000 de ori mai multe apa. Sursa: Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) 3. Cantitatea de gaze de sera emise de catre animalele crescute pentru consum: echivalentul a 7.8 miliarde de tone de dioxid de carbon pe an. ONU spune ca "sectorul inventarului viu e responsabil de 18% din cantitatea globala de gaze de sera". Cu 40% mai mult decat toate masinile, camioanele, avioanele, trenurile si vapoarele din lume la un loc (transportul e 13%). Iar Dr. Rajendra Pachauri, presedintele Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), (care a luat Premiul Nobel pentru Pace impreuna cu Al Gore), spune ca 18% e o subestimare.
|